Electriciteit aan boord en in de haven

Uw electrische installatie aan boord of in de haven controleren om schade te voorkomen!

Electrische installatie

Jachten zijn steeds meer voorzien van uitgebreide electrische installatie. Laagspanning, omvormers, generatoren en zonnepanelen zijn gemeengoed geworden. Zo is er ook steeds meer huishoudelijke apparatuur aan boord en liggen schepen langer en vaker aan de walstroom. Zorg er daarom voor dat uw installatie deugdelijk is, voor de veiligheid van uzelf, uw bemanning en uw schip!

ELEKTRA KEURINGEN

Veiligheid aan boord wordt vaak onderschat. Waar in huis de aardlekschakelaars getest worden bij installatie, gebeurt dit bij jachten nauwelijks. In de vochtige omgeving van een boot, kan dit ernstige risico’s voor electrocutie opleveren. Een aardlekschakelaar die niet goed geïnstalleerd is, werkt niet. Aan boord is dit helaas niet zo eenvoudig als bij u thuis. Maar ook andere aspecten komen bij de keuring Veilig Stroom Aan Boord aan bod. Zekeringen, brandveiligheid, slijtage. Laat uw electrische installatie door ons keuren en voorkom zo problemen!

Electrolyse

De meeste schepen, zowel nieuw als oud, zijn een risico voor electrolyse. Bij electrolyse wordt uw schip door het lopen van electrische stromen, aangetast. Met name aluminium schepen en schepen met staartstukken en saildrives, hebben hier veel last van. Verzekeraars keren vaak schades uit, die het gevolg zijn van een niet deugdelijke electrische installatie. U kunt uw schip zelf beschermen tegen electrolyse! Wij kunnen de risico’s bekijken en meten of uw schip een risicofactor heeft. Uiteraard adviseren wij ook bij de oplossing. Heeft u een verzekeringskwestie? Ook dan kunnen wij bemiddelen!

jachthavens

In de jachthaven kunnen verschillende factoren van invloed zijn op electrolyse. Steigers met stalen, aluminium of kunststof palen of drijvers zijn niet de enige factoren waar rekening mee gehouden dient te worden. Ook de walstroominstallatie en de toepassing daarvan door de jachteigenaren is een belangrijk onderdeel. Zo komen we vaak stekkers en walstroomkabels tegen waar door vocht voor lekstromen kan zorgen, maar ook schepen die met stalen kettingen aan een aluminium steiger liggen. Wij adviseren graag om schade aan schepen te voorkomen en aansprakelijkheid te beperken.